Leerlingen aan het woord

Jennifer
Jennifer is een stoere dame. Ze zit op voetbal en gaat graag skaten of fietsen op de skatebaan en de halfpipe in Kerk & Zanen. Jennifer vindt naar school gaan belangrijk. “Anders kun je later nix”, zegt ze. “In taal ben ik niet zo goed, maar in rekenen wel. Je leert hier op school om te leren. Als me iets niet lukt dan vraag ik mezelf af hoe ik het kan oplossen. Oefenen is belangrijk, want dan word je er steeds beter in!”

Jennifer werkt graag buiten. “Lekker spitten en scheppen in de aarde bij ‘Groen’. Als je plantjes wilt poten dan moet je eerst de aarde omscheppen”, legt ze uit. Ze vindt techniek ook heel leuk. “Gewoon met je handen bezig zijn. Zagen en fietsen repareren in de fietsenmakerij.”

Jennifer vindt dat ze op school goed begeleiden en helpen bij het vinden van een stageplek en werk. “Ik heb op een kinderboerderij stage gelopen. Hier mocht ik de beesten eten geven, de hokken schoonmaken en de lammetjes de fles geven.” Daarnaast heeft ze heeft ook op een basisschool conciërgewerk gedaan. Jennifer is nu van school af en werkt bij de dagbesteding op de kinderboerderij in Zwammerdam.

Bridget

 

Kevin

Daan